In the Morning and Amazing...

image25
Kunde inte ha vaknat till en bättre nyhet!!! ^^

00:38

Står klockan på när jag nu börjar skriva blogg igen!=P
Det har varit en skön dag. Började med sovmorgon till halv 12 ca, sedan bara tagit det lugnt, om man inte räknar med inlines-åkandet jag sysselsatte mig med i eftermiddags!

Inatt åker Helena till England med sitt jobb så hon har mest packat o fixat idag. Hon ska åka med konfirmanderna dit och vara där 1 vecka, kommer sakna henne såklart...min lilla gosis! ^^

har även ett jobb på G, som jag har hoppas jag kommer få komma till intervju på, ett "kurir" jobb där jag isåfall kommer köra ut hemligstämplade dokument och ytterst känsliga handlingar! skulle vara perfekt att få det jobbet fram tills man (förmodligen) kommer studera till dövtolk! Och på tal om döv-tolk så får jag veta redan i slutet av denna veckan om jag kommit in eller ej.

Vädret har varit generöst denna veckan, mycket sol och värme, känns verkligen som vår! Klart man är ute en hel del då, så skönt! perfekt väder för inlines. Åkte ju en del inlines idag, med 2 andra som jag ej har åkt med innan, det var skoj! åkte på lite olika "spots", järnvägsstationen, posten, krämartorget m.m, benen är lite sega så här i efterhand =P

Beskåda... haha! ^^

Vad mer är nytt? hmm...
Faktiskt inte så mkt, är klart spänd på beskedet från dövtolkutbildningen såklart, vill ju veta NU! =P


Just det!, igår eftermiddags hade jag o Helena "huset" fullt här, nämligen så att Helenas lillasyrra Linnéa hade fyllt år, så de åkte hit så vi kunde fira henne! Tommy och Malin var också med, och Ulrika o Filip, och kent och Helenas minsta syrra Emma, OCH en kompis till Linnéa, SÅ vi fikade, Helena gjorde en smarrig tårta!
Vi gav Linnéa ett presentkort på H&M och svart nagellack =P vilket hon blev glad för!
Det hela blev mycket lyckat!

Sista ljuset..    emma, linnea, t v.    filip, ulrika, kent      Tommy o Malin     Helena,Filip                 


Bland andra ting så är jag mycket sugen på ett XBOX 360! ^^ har kommit många bra spel till det som man vill spela nu!, men ja som alla ting så kostar det ju pengar...pengar som jag inte har nu, men en vacker dag så! GTA 4 har ju precis släppts och fått grymt bra recensioner! Även Condemned spelen är jag nyfiken på!
får börja spara..... heeh.

JUST nu är det nåt "spök" program på tv4+, rätt intressant ^^
Och vid halv 3, ska jag faktiskt följa med Helena till resecentrum där hennes resa till england börjar, kan vara lite otäckt o gå själv så sent om natten, bland mysko folk..nej men man hör ju saker...klart ja beskyddar min skatt ^^

To Be Continued...





"pre"tolkutbildningsdag!

Sitter här just nu och lyssnar på Glassjaw och reflekterar över dagen som passerat =)

Glassjaw - Ape Dos Mil

Idag var en mycket speciell dag då Jag hade blivit antagen till "övningsdagen" på fellingsbro's tolkutbildning här i Örebro! För er som inte hart ryktesvägen så har jag ju sökt dövblindtolkutbildningen och ett glädjande brev kom för några dagar sedan som berättade att jag var välkommen till intervju/övningsdag! Kändes verkligen som "ett steg närmre" är ju inte alla som ens kommer på intervju!
Iaf, steg upp kl 7, gjorde mig iordning åt frukost, ca halv 8 började jag gå mot skolan.

Väl på plats samlades alla vi framtida tolkar i ett konferensrum (jag var enda killen hehe) och alla lärarna kom och berättade lite och presenterade sig själva. Vi fick alla scheman för vad som skulle hända under dagen.
Det började me några skriftliga prov - ett papper var frågor om samhällskunskap/politik, det andra pappret om frågor som rörde "dövvärlden" och det sista pappret var frågor på svåra ord som man skulle förklara vad de betydde. Tyckte de här proven gick bra faktiskt! =)
Sedan var det dags för mitt första möte - samtal på teckenspråk, där jag gick in i ett rum och där satt 2 döva lärare som frågade massa frågor om en och man skulle svara på teckenspråk bäst man kunde, även här gick det över förväntan riktigt bra! Nöjd och glad kom jag till nästa station där man skulle lyssna till ett inspelat band på 3 min och i stora drag återberätta vad det handlade om, dock inte på teckenspråk utan bara prata =P ehhe, visst var det lite nervöst men gick bra d me, lärarna var nöjda likaså jag.
Sedan var det en vanlig intervju på svenska vilket gick bra det med!

Lunchen fick vi där som bestod av en sallad, med rostbiff, o dressing riktigt gott=) efter lunchen var det grupp-lektioner på schemat, första lektionen var en teckenspråkslektion där man fick lära sig lite ord o basic stuff så att säga, skoj!
nästa lektion var aktiva värderingar där vi diskuterade samhällsfrågor och dylikt vilket var intressant där alla fick göra sin röst hörd.
sista lektionen var en svenska lektion som gick bra den med (är sjukt trött o måste krascha nu hehe, så pallar inte skriva mer)
Allt som allt en kanonbra dag som överträffade mina förväntningar! nu håller jag tummarna så hårt jag kan för att bli antagen till utbildningen! gör det ni med kära läsare :P

på återseende!


\\_Inbetween Days_//

Här kommer jag med en liten update om vad som försigått sen i..söndags! =)
OK, eftersom det var så strålande väder just i Söndags så bestämde vi oss för att åka lite inlines!, detta var efter vi hade ätit supergod hemlagad kebab! Iaf vi höll oss relativt nära lägenheten, Helena är ju rätt ny på det här med inlines, så försöker lära henne lite basic fundamentalistics! =P hehe men ja, hon blir bättre och bättre! Jag hittade en lite grön bänk jag kunde leka på så gjorde nåra trix på den, det var skoj se exempel :P hehe

Mizou Grind           Sötnosen                Jag                            Vi

Efter ca 20 min var vi båda lite lagom trötta så vi åkte hem igen och hade en mysig tv-kväll :)
Måndagen började med sovmorgon, sötnosen var ledig denna dag! Så vi tog det lugnt, för det mesta ;) gick lite på stan om jag inte minns fel..:P Jag gjorde risotto till middag, blev lyckat!

Idag vaknade jag halv 12 typ, Helena skulle upp tidigt för att åka med jobbet till nåt läger, kommer dock hem imorgon, så jag har haft en egoistisk dag idag =P
En RIKTIGT trevlig nyhet som jag blev superglad över idag var att i posten idag, fick jag ett brev från dövblindtolkutbildningen att demvill träffa mig för intervju/övningsdag nästa vecka på onsdag!:D härligt, ett steg närmre att komma in på själva utbildningen, efter intervjun och så får man veta, senast i slutet av vecka 18 om man blivit antagen till den 4-åriga! utbildningen, wish me luck folks!! ^^

Jag såg klart Dune innan (om jag började se igår kväll) och ja den var helt okej, inte den bästa sci-fi rullen man sett, och budgeten kan inte varit stor...=P men ändå, kyle maclachlan (eller hur hans efternamn stavas) gör bra ifrån sig, kul oxå att Sean Young var med (blade runner bland annat)

Det var det hela!
Och kudos till min bror som laddade ner Counting Crows senaste skiva Saturday Nights and Sunday Mornings, thanx bro!^^

hasta la vista!...baby...

+rotölslördag+

Sitter här nu och slötittar på "the butterfly effect" som går på 5an just nu, sett den ett flertal gånger och det är en rätt bra film kan jag tycka =)
Dessförinnan satte jag mig o såg "Red Dragon" (Röd Drake), har sett när lammen tystnar och hannibal, så ville se denna. Hannibal var rätt medelmåttig i mitt tycke, hade inga större förväntningar på Red Dragon, men jag hade fel filmen överträffade mina förväntningar, vilket var skoj!

Kan ha varit att Edward Norton spelade huvudrollen som automatiskt gjorde filmen lite bättre, gillar honom.
Detta är vad som hänt ikväll, men hur började dagen? kan hända att ni vill veta...
Jo, vaknade runt halv 12,12 (rätt standard för mig) satte mig vid datorn en stund, hade fått höra från någon på internet att man kunde köpa Root Beer på Maxi vid eurostop här i örebro, wow tänkte jag en av mina favoritdrycker!

För er som undrar vad fasiken Root Beer är för något så ska jag försöka förklara det nu: kort och gott en läskedryck, inget öl i den bemärkelsen, den är också alkoholfri (nykterist som jag är) och har en högst annorlunda, helt knasigt smarrig smak! närmast kanske man skulle kunna säga att det smakar som tuggummit Jenka, i flytande form och med kolsyra....=P helt fantastiskt gott!
Nåväl, bestämde mig för att gå dit o öpa några stycken. Dock trodde jag inte att det var sååå långt till eurostop härifrån..tog väl kanske 1,5 timme fram och tillbaka...men det var det värt!, köpte 10 burkar root beer!
Välhemma igen vilade jag mina ömma trötta ben..

muuuuuums...........

Ja, och nu är det lite obligatoriskt Shenmue spelande som står på schemat^^, sen troligtvis sova!=)

ska nog låta en iskall root beer göra mig sällskap framför tv-spelandet ;)

So long!

---{Fulländad Fredag}---

"i don't care if monday's blue, tuesday grey and wednesday too, thursday i don't care 'bout you it's friday i'm in love!"

Så har ännu en skön Fredag sprungit förbi!
Dagen började med ZZZzzzzzzzzzzov-morgon till kanske halv 12 ^^ sweet. Sedan åt lite frulle med fullkornsbulle, satt mig framför datorn en stund. Sötnosen var halvt-ledig idag, så vi gick lite på stan, kollade synsam för gosan behöver nya göasögon, var med som smakråd. Efter en stund där (sjukt varmt därinne och massa folk som trängdes och drygade sig) nåväl, gick viddare till röda korset faktiskt, Helena ville kolla lite där, och hon (vi) hittade en fin köksbordsduk!, en vit en med lite fint blom/växt mönster på! blev kanonfint! känns mycket fräschare i köket nu.

Vi traskade vidare till ica och inhandlade föda för kvällen, sjömansbiff med hasselbackspotatis och tratt-kantarell-brunsås till, mumma!
När vi hade packat upp maten osv, begav vi oss ut för att åka lite inlines! Helena var så sugen på att testa sina nya (helt egna första par) inlines! Med lite "bambi på is-varning" gick det faktiskt riktigt bra för gumman, blev smått impad ^^ Vädret var ju också riktigt inbjudande, runt 10 grader varmt så det var riktigt nice att åka lite!

Efter kanske 20 minuter var gosan rätt trött o seg i benen, dessutom helt nya inlines, så förstod henne, vi åkte hemåt igen. Väl hemma började jag flaga maten, inlines-åkning är bra för aptiten =P
VI satte i Sopranos och såg näst sista avsnittet av hela serien! hehe ruggigt bra serie, (alla som inte sett den kan jag bara säga: SPRING O KÖP, HYR, STJÄL om ni måste...=p nej inte det sista kanske eheh)
Mätta och glada fortsatte kvällen med film för mig, men lite fixande för Helena hon åker på typ "läger" med jobbet imorgon, men kommer som tur väl hem redan i övermorgon.
Iaf, jag såg en modern kult film kan man nästan kalla den för nu, nämligen mästerverket "Memento" genialisk film om en man som vill hämnas sin mördade fru, men på köpet fick sitt "kort minne" (short-term memory)raderat...
Otroligt spännande, välspelad film med Guy Pearce i huvudrollen, även Carrie-Anne Moss och Joe Pantoliano är med och gör lysande rollprestationer =) Sett den mååååååånga gånger, alltid lika bra varje gång!

Ja, och nu sitter jag här och "offrar" minuter av min värdefulla tid till er, ni - publikens förfogande =P haha.
Funderar starkt på att spela lite Shenmue innan jag går och ansluter mig till drömmarnas värld.
För er som inte vet vad Shenmue är för någonting, kan jag först och främst berätta att det är ett tv-spel, till Sega Dreamcast. Ett helt fantastiskt äventyr där man tar rollen som Ryo Hazuki, vars far blir mördad mitt framför ögonen på en, och man tar upp jakten på mannen som gjorde detta...kort och gott en hämndhistoria som utspelas i japan på 80-talet. På tal om hämnd så är det ett ämne som fascinerar mig, varesig det är på vita duken a la OldBoy, eller via tv-spel (Shenmue), så är det nåt vi alla kan relatera till. Några grymt bra filmer med hämndtema är: Sympathy for mr vengeance, oldboy, lady vengeance, the crow, memento -  se dem allihop om ni inte redan gjort det!

Tills vidare gott folk!

¨¨''~Sushi-Onsdag~''¨¨

Ännu en dag har passerat och jag kände suget efter att blogga en stund =P
Vaknade väl runt 11.30 idag, segade mig upp från den mjuka varma sängen och hoppade i kläderna.
Åt 2 mackor med marmelad på för att sedan sätta mig framför datorn en stund.

Var sedan tvungen att prata me lite folk på arbetsförnedringen, så jag gick dit lika förväntansfull som jag alltid är...
och kom hem lika förvirrad som tanterna som jobbar där är=P

Smutsiga kläder behöver uppmärksamhet, så idag var det *äntligen* tvätt-dag hehe. Nej men alltid skönt direkt efter när man tvättat ett lass me kläder!
Helena slutade tidigt idag, vilket jag inte var beredd på när jag kom hem från ica (behövde handla lite mat), så när jag kom hem möttes jag ju av en nice surprise! =) trodde hon skulle jobba till sena eftermiddagen men nej^^ trevligt sådant.
Vi spelade lite tv-spel (ssx tricky) helena är BEROENDE av det spelet...hehe.

VI blev sedan hungriga och jag föreslog Sushi eftersom det var så längesen vi åt det, och det är ju himmelskt gott!
^^och nyttigt dessutom!
VI såg på Sopranos samtidigt som vi åt (har ju hela serien på dvd) och nu är det typ 5 avsnitt kvar! hehe får se vad Helena kommer tycka om serien när hon sett hela!
Men när den är slut fortsätter vi på Twin Peaks!

Nu ska jag se på Seinfeld sedan kanske spela lite tv-spel, får se =)

Tills vidare! ^^

min måltid                Helenas måltid

[B]erättande[L]agom[O]vanlig[G]lädjande[G]ästvänlig

Min första blogg, på något undermedvetet plan har nog flickvännen fått mig till detta, då hon är en väldigt seriös bloggare. Men kan nog bli skoj, att utforma sin egen design på sidan osv. (när jag väl klurat ut hur man går tillväga med det)
Min första blogg, på något undermedvetet plan har nog flickvännen fått mig till detta, då hon är en väldigt seriös bloggare. Men kan nog bli skoj, att utforma sin egen design på sidan osv. (när jag väl klurat ut hur man går tillväga med det)

Kan berätta hur dagen har tett sig mot mig hittills:
Vaknade ca 09:15 eftersom Jag hade ett ack så spännande möte på Arbetsförnedringen kl 10:00.
Nåväl var klar ca 5 i 11. Traskade hem till min älskling direkt efter.
Vädret var lite grådassigt idag och inte så varmt ute som jag hade hoppats på.

Efter lite jobbletande och koffein-intag sitter jag nu här och upprätthåller vad som ska kallas min "blogg" :P
Har börjat regna lite nu ser jag, men rent allmänt har vädret klarnat upp lite, solen kastar några få strålar genom persiennen ^^

Ikväll blir det nog mest tv-tittande, tv-spel och allmänt softisch.

Just det igår köpte kära flickvännen ett par nya inlines! Ska bli kul att lära henne alla fundamentalistiska ting kring inlinesåkning=P när vädret tillåter och gatorna nysopade från all öken.
Tror det kommer bli kul med blogg, får se hur saker o ting utvecklar sig!

Avslutar med en bit av en låttext av Lasse Fabel:

 - Ville så gärna vara med o kärleka, men förstår inte vinkarna moder-svea, förfrusna tår amputerad-benkula i buken och ett falnat sken, men jag svär vid smutsen på mina skor att jag älskar trakten omkring där jag bor men jag förstår inte kärlek skriven i blod eller inlåst i hemmets bod...

image3

Jag och min andra hälft =)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0